Projects

AMAGER COMMONS QUARTER

URBAN ISLANDS

A blue-green delta landscape, like rivers flowing between characterful housing islands, and a loop for social activity, are the main elements of a proposal for a master plan for Amager Fælled Kvarter (Amager Commons Quarter) putting everyday life, nature and social fellowships at the centre. It sets the stage for the Commons’ unique nature as a shared recreational resource and the social grouting interconnecting the urban quarter’s sustainable city life. Community, activity and urban life in the middle of nature. URBAN AGENCY’s proposal for a new master plan for Amager Fælled Kvarter will preserve the special nature resources and recreational function of the area. The Metro just around the corner will be the basis for a new urban space where

Projects

FREIBURG

NEW HEADQUARTER FOR VOLKSBANK

URBAN AGENCY, in collaboration with BEM Architects, has been invited to design the 25,000m2 headquarter of Volksbank, one of the biggest banking groups in Germany. Located in the center of Freiburg, opposite to the central station, the project will become a new entrance-gate to the medieval city center of Freiburg. The project comprises of a forty-three-meter high bank tower also featuring a hotel, retail and office functions, as well as a new assembly hall and music classrooms for the adjacent secondary school. With restricted guidelines provided by the city the shape of our proposal, displaying simple breaks in scale, enriches the skyline and relates better to the surroundings. The first two floors, where the client services are located, open themselves

Projects

LAAYOUNE

EDUCATION CENTRE FOR ALL

The project for a 10,000m2 adult education centre, located in the south-west of Morocco in a harsh and isolated area, aspires to create a robust, world-class education facility that will give generously to its community. Site strategy: Less is more Although the given site is quite large, the building occupies half of it in order to create a compact and introverted building, with a humble and simple exterior leading into a rich dynamic internal courtyard – drawing reference to the traditional “Medersa”( first universities) for its social, cultural and climatic ingenuity. Occupying a portion of the site allows for further development, creating the opportunity for expansion in the future. Meanwhile, the freed space will be used as a generous public

Projects

SLAGELSE

KNOWLEDGE CITY

Slagelse, a city strategically located at the point between Copenhagen and rest of Denmark, continues to undergo major transformations: Initially residing with the typical medieval city’s urban and street structure, then evolving through increased industrialisation supported by the railway development and further advancing with the establishment of shopping center in the 1970’s – each of these periods left a stamp in the city’s structure. The old town, train station and shopping mall are all located within a one-kilometre radius and can all be interpreted as an anchor in the town, each acting as main focal points of the city. Unfortunately, the area inbetween does not provide them with proper connections so they do not support each other and are forced

Projects

SCHOOL IN LURUP

NEW HEART OF THE DISTRICT

TThe aim of the competition for a school for 900 pupils in Lurup, one of Hamburg’s districts, was designing a stimulating and comfortable education venue for students, faculty and the surrounding community alike. Given the vast cultural programme proposed such as a community center, library, small theater, auditorium and sports hall, the project is set to become the focal point of the entire district, despite it’s central but hidden location in the “second row” – striving to create a neighbourhood magnet luring residents all day long. The school will have two entrances; the first in direct contact with the existing building and the second leading to the only road from which the building can be directly visible in the urban

Projects

HYDE & SEEK

90-child Kindergarden

The awkward shape of the site, the adjacent traffic noise and the need for minimising windows at ground-floor level to prevent overlooking result from the site strategy. The building is placed at the centre of the site to create three gardens of various scale at its corners, serving as individualised amenities for the respective age group. The creche is introverted at ground-floor level, opening into private landscaped courtyards; at first-floor level, windows are created to allow for distant views. The building is organised as a series of four small oval volumes that accommodate the various age groups, the administration and ancillaries. A large circular roof caps and unifies the building overall, serving as a vast external playground at first-floor level

Projects

JEJU

Wood Experience Center

Jeju Island is the most natural tourist attraction in South Korea. The centre is situated in the most untouched forest area in Jeju called ‘Redorum.’ One of the main challenges was to design a building that respects the existing forest as well being iconic in its own right as a tourist attraction. The roof covers the whole space of the building, which accommodates an exhibition hall, workshop and library.

Projects

Kronberg

School of music

The major challenge of our design proposal is to enhance the area around the train station as a new gate to the city of Kronberg, Germany. The new ensemble of chamber music hall, Kronberg Academy and Hotel has been carefully designed to blend in with the station’s forecourt. The unique design of the chamber music hall has evolved from the unique characteristics of the landscape, the idea of ”flow” is to allow the landscape by means of a set-through foyer through the building. The building itself receives its special sculptural form through the curved design of the building’s envelope. Curved wall cutouts allow large-scale, column-free openings, theses characteristics shape the halls and also the exterior facades form.

Projects

Yuseong

Youth Center

The design for the Yuseong youth centre envisaged the building not just as an entity but as a composition of different identities. This vision involved devising seven programmatic volumes and lending them all a different architectural language to distinguish and characterise each function. We carefully recomposed the volumes to enhance their spatial and visual inter-relationships. We believe this process creates not only the appropriate context for youth to develop their individual interests but also to allow them communicate among different groups. The site is complex, having a green field and lake on the south-east side and a 50m road on north-west side. We started with an L-shaped layout to create a cozy and active urban backyard embraced both by our

Projects

Kløvermarken

Future of Copenhagen

In 2008 URBAN AGENCY, together with Vandkunsten Architects, won a two-stage urban planning competition for the development of the “Kløvermarken” quarter in Copenhagen. The project comprised the development of a new urban district with about 900,000 m2 of floor-area for housing, public and commercial use. Organised around the existing football fields, the project was designed with a focus on public health and sustainable living. URBAN AGENCY has worked on the project from inception to development plan and has been responsible for the development of a design manual for landscape architecture and public space.